Rundetårn-Kvarters Beboerforening

(Grundlagt 21.10.2019)

Vedtægter – se endvidere bestyrelsens ansvarsbegrænsning her

1 Navn

Foreningens navn er Rundetårn-Kvarters Beboerforening. Dens hjemsted er Københavns Kommune.

2 Formål

Foreningen skal arbejde for beboerne i kvarteret omkring Rundetårn (se bilag 1), med henblik på, at det skal være et godt sted at bo og leve i.

Foreningen skal danne et beboernetværk og en platform, hvor medlemmerne kan samarbejde og støtte hinanden.

Foreningen er en del af Indre Bys Beboernetværk (IBB), som samarbejder med andre beboerforeninger i Indre By, samt repræsenterer Indre Bys beboeres interesser i forhold til Københavns Kommune, Politi, bevillingsrådet og andre myndigheder. Foreningen er ligeledes repræsenteret i IBB’s bestyrelse.

  • 3 Medlemmer

Som medlemmer optages alle, der har folkeregister adresse og bor inden for området beskrevet i bilag 1. Undtagelser skal tillades af bestyrelsen, og bestyrelsen kan invitere andre interessenter til at deltage i bestyrelsesarbejdet. Man er medlem, når man har betalt kontingent.

Såfremt medlemmer flytter folkeregisteradresse til en adresse uden for Frimandskvarteret, ophører medlemskabet ved udgangen af det kalenderår, hvor skiftet af folkeregister adressen er foretaget.

Medlemmer kommer på en mailliste / bliver gjort til medlemmer af en dedikeret Facebookgruppe, hvorfra nyheder og indkaldelser til møder og aktiviteter annonceres.

Medlemmer, der ikke handler i foreningens interesse eller hindrer foreningens arbejde, kan ekskluderes fra medlemskab på generalforsamlingen.

  • 4 Kontingent

Kontingentet fastsættes af den årlige generalforsamling; at stemme på generalforsamlingen er betinget af, at kontingentet er betalt.

  • 5 Generalforsamlingen

Foreningens højeste myndighed er den årlige generalforsamling, som afholdes i efteråret. Generalforsamlingen indkaldes offentligt med 14 dages varsel. Dagsordenen skal indeholde:

1: Bestyrelsens beretning

2: Godkendelse af regnskab

3: Forelæggelse af budget for kommende år

4: Fastsættelse af kontingent

5: Valg af bestyrelsen

6: Valg af revisor

7: Indkomne forslag

8: Eventuelt

En tredjedel af foreningens medlemmer har ret til at kræve en ekstraordinær generalforsamling.

  • 6 Bestyrelsesmøde

Bestyrelsesmøder ligger mellem generalforsamlingerne, er foreningens besluttende myndighed, og afholdes efter behov.

Der udsendes løbende nyheder og information. Disse vil være at finde på foreningens Facebookgruppe, der også indeholder foreningens mailadresse, mulighed for at uploade af billeddokumentation m.m., samt vigtige telefonnumre. De vigtigste nyheder vil også blive sendt til medlemmerne på mail.

  • 7 Bestyrelse

Bestyrelsen består af mindst tre medlemmer og to suppleanter, der konstituerer sig med en formand, næstformand og en kasserer. Formand, næstformand og kasserer tegner foreningen udadtil. Bestyrelsens medlemmer vælges på generalforsamlingen for en étårig periode.

Det er kun formand og kassereren, der er ansvarlig for banken og har fuld adgang til bank.

Genvalg kan finde sted.

  • 8 Regnskab

Regnskabsåret følger kalenderåret. Foreningens midler anbringes på en betryggende måde. Udbetalinger kan finde sted, såfremt kassereren og et andet bestyrelsesmedlem har signeret udbetalingen. Foreningen accepterer gaver, der ydes foreningen med særlige klausuler.

 9 Ansvar

Foreningen hæfter kun med sin formue og intet medlem kan hæfte for foreningen.

  • 10 Revisor

Der kan vælges en ekstern revisor.

  • 11 Vedtægtsændringer og opløsning

Forslag til ændring af vedtægter kan forelægges på en generalforsamling, men skal være angivet på dagsordenen. Til vedtagelsen kræves, at mindst en tredjedel af de betalende medlemmer skriftligt eller mundtligt har givet deres samtykke. I tilfælde af, at generalforsamlingen ikke er beslutningsdygtig, vil en efterfølgende ekstraordinær generalforsamling kunne træffe vedtægtsændringer med simpelt flertal. Forslag om foreningens opløsning skal vedtages med mindst fem sjettedele af samtlige betalende medlemmer.

I tilfælde af foreningens opløsning træffer den sidste generalforsamling bestemmelse om anvendelsen af foreningens midler i overensstemmelse med foreningens formål.

Vedtaget enstemmigt på generalforsamling den 21.10.2019.

Bilag 1

Kvarteret omkring Rundetårn betegnes af Rundetårn-Kvarters Beboerforening som gaderne mellem Nørreport og Nørre Voldgade mod nord, og Strøget og Nygade mod syd, samt mellem Åbenrå, Vognmagergade og Gammel Mønt mod øst, og Nørregade mod vest.